Woonzorgcomplex Nieuwe Hoeven (terrein), Schaijk

Categorie: Maatschappelijk, Zorg
Opdrachtgever: BrabantZorg
Locatie: Schaijk
Bouwkosten: Op te vragen
Architect: Fruizforlife
Projectomschrijving

vb&t heeft in opdracht van BrabantZorg het terrein van Nieuwe Hoeven herontwikkeld. Het terrein is middels een gravel pad aangesloten op de looproute van de Maashorst. Langs het pad bevinden zich verschillende dieren, groenten en productievelden. Daarnaast is “Theehuis De Hooimijt” gerealiseerd waar een kopje thee gedronken kan worden. Door de herontwikkeling is het terrein opengesteld voor wandelaars, kunnen de bewoners van verzorgingscomplex Nieuwe Hoeven de natuur beleven en wordt het groenonderhoud uitgevoerd door Carrousel Groen.

Factsheet
  • Twee teelvelden
  • Drie verblijven voor Berkshire varkens en kippen
  • Realisatie van een karakteristieke hooiberg
  • Aansluiting op looproute door natuurgebied de Maashorst
Projectduur
  • Start uitgebreide procedure aanvraag: medio maart 2018
  • Verlenen vergunning: november 2018
  • Gunning werkzaamheden: december 2018
  • Oplevering: april 2019
Werkzaamheden vb&t

vb&t Projectmanagement heeft het project- en kostenmanagement verzorgd voor dit project. Het project omvatte voor vb&t o.a. de volgende werkzaamheden:

  • Planontwikkeling en (uitgebreid) vergunningstraject met externe adviseurs
  • Selectie, prijs- en contractvorming
  • Projectmanagement en directievoering
  • Kostenmanagement
  • Bouwcontrole gedurende realisatie