Kantoorgebouw Varrolaan 50-100, Utrecht

Projectomschrijving

Het project Varrolaan 50 – 100 te Utrecht bestaat uit het revitaliseren van de het sociale hart van het kantoorgebouw en het gefaseerd casco renoveren van de leegstaande verdiepingen conform het design-build ontwerp van Ditt Officemakers.. Ter hoogte van de hoofdentree wordt aan de buitenzijde een nieuwe tuin met diverse zitplaatsen en groen gerealiseerd. Bij binnenkomst wordt een bar voorzien t.b.v. de ontvangst. Deze is multifunctioneel, daar waar het tevens een koffiebar met werkplekken betreft. Naast de koffiebar wordt een restaurant ingericht. Het gebouw wordt voorzien van een 2e entree ter hoogte van bouwdeel A. Door middel van een Art Gallery wordt bouwdeel A verbonden met het sociale hart (bouwdeel C). In de Art Gallery zijn diverse spreekkamers en belruimtes gerealiseerd. De revitalisatie betreft tevens het moderniseren en herinrichten van de parkeerkelder, waarin 40 laadpalen opgenomen worden. Tijdens de renovatie zullen tevens diverse MJOP- en verduurzamingswerkzaamheden geïntegreerd worden, bestaande uit het vervangen van de regelkasten, toepassen Ledverlichting en herstelwerkzaamheden m.b.t. NEN3140 en legionella preventie.

Factsheet
  • Totaal aantal m2: 18.000 m2 BVO
  • Doorlooptijd: 9 maanden
Projectduur
  • Start planontwikkeling: juli 2021
  • Start realisatiefase: februari 2022
  • Oplevering: oktober 2022
Werkzaamheden vb&t

vb&t Projectmanagement heeft voor dit project vanaf de initiatieffase tot en met de nazorgfase het totale kosten- en projectmanagement verricht. Het project omvatte voor vb&t o.a. de volgende werkzaamheden:

  • Opstellen en uitvoeren aanbestedingsprocedure
  • Planontwikkeling met externe adviseurs
  • Kostenmanagement
  • Selectie, prijs- en contractvorming
  • Bouwcontrole gedurende realisatie
  • Nazorg