De samenwerking tussen vb&t Groep, CHEOPS, en de studievereniging SERVICE is een praktische stap richting het verbinden van academische kennis met de professionele praktijk.

februari 2024

De samenwerking tussen vb&t Groep, CHEOPS, de studievereniging van de faculteit Bouwkunde aan de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e), en de studievereniging SERVICE is een praktische stap richting het verbinden van academische kennis met de professionele praktijk.

Deze samenwerking stelt enerzijds werkstudenten in staat om waardevolle praktijkervaring op te doen, wat een nuttige aanvulling vormt op hun studie en anderzijds biedt het vb&t de kans zich te tonen bij de studenten (en toekomstig medewerkers danwel opdrachtgevers/relaties) als professionele vastgoedpartij.

Door het verwelkomen van werkstudenten van zowel CHEOPS als SERVICE, bieden inmiddels zowel vb&t Vastgoedmanagement, vb&t Projectmanagement en vb&t Brandveiligheid een platform waar theorie en praktijk elkaar ontmoeten. Studenten krijgen de kans om hun opgedane kennis uit de collegebanken toe te passen in de realiteit van bouwprojecten, wat hen helpt om hun vaardigheden te verfijnen en hun begrip van de sector te verdiepen.

Voor ons als vb&t Projectmanagement is deze samenwerking een manier om direct in contact te komen met de volgende generatie professionals. De studenten brengen nieuwe inzichten en ideeën mee, die ze hebben opgedaan tijdens hun opleiding aan de TU/e en via de diensten van  SERVICE, die zich richt op het ondersteunen van studenten en onderzoek.

Deze samenwerking is niet alleen voordelig voor de studenten, die een unieke kans krijgen om hun academische kennis in de praktijk te brengen, maar ook voor vb&t Projectmanagement, dat kan profiteren van de frisse perspectieven die de studenten bieden. Het is een samenwerking die de potentie heeft om zowel de persoonlijke ontwikkeling van de studenten als de projecten waaraan zij werken te verrijken.

We zijn benieuwd naar de resultaten van deze samenwerking en hoe deze de bouw- en vastgoedsector kan beïnvloeden. Het is een voorbeeld van hoe academische instellingen en bedrijven samen kunnen werken om de kloof tussen onderwijs en praktijk te overbruggen, en hoe dit kan leiden tot wederzijds voordeel en groei.