Wat betekent het coronavirus voor onze dienstverlening?

9 december 2020

2020 begon zoals elk ander jaar. De Nederlandse economie draaide op volle toeren. Voor veel bedrijven zou dit een jaar worden om echt te gaan knallen. Uitbereidingen, herbestemming, woningbouw, transformatie en verduurzaming van bestaande vastgoed lag allemaal binnen de scope van dit jaar. Voor ons was het een jaar waarin vb&t Projectmanagement, met een nieuwe directie, haar diensten op het gebied van Projectmanagement verder kon gaan uitbouwen.

Docht eind februari komt wordt een virus beducht en mondiaal en wordt het plots een serieuze aangelegenheid. Medio maart zit een groot deel van de wereld op slot. Nederland inclusief. Een deel van onze projecten wordt stilgelegd en massaal gaan we thuis aan de slag. Lastig wanneer onze bouwprojecten niet in de achtertuin plaatsvinden.
Zoom, teams, skype, 1 ½ meter, wandelvergaderingen…. alles werd ingezet om onze projecten zonder te veel beperkingen in progressie te houden. Dit heeft van de partijen binnen onze projecten aardig wat gevergd. Vaak vermoeiend en intensief, maar met als resultaat nieuwe kickmomenten voor betrokkenen. Althans zo hebben wij dat ervaren.

Halverwege het derde kwartaal leek er een soort van berusting te ontstaan. Mondjes maat werden gepauzeerde projecten weer gestart en werden bestedingen geïnitieerd. Netwerken wisten elkaar te vinden. Minder powerplay en meer in de verbinding.

Never waste a good crisis (Winston Churchill).

vb&t Projectmanagement kijkt terug op een leerrijk jaar en nemen de ‘nieuwe gewoontes’ die hebben bewezen de oude patronen te vervangen mee naar 2021!
Wij willen middels deze nieuwsbrief al onze oude & nieuwe opdrachtgevers bedanken voorde flexibiliteit en het vertrouwen.