Ontwikkeling inbreidingsplannen Deurne

23 juni 2020

Afgelopen maanden heeft vb&t Projectmanagement, in opdracht van Bergopwaarts, de eerste fase van de aanbesteding voor twee inbreidingsplannen in Deurne begeleid. De plannen betreffen de herontwikkeling & realisatie van bijna 100 levensbestendige woningen en appartementen in 2 bestaande wijken.

Het onwikkelvraagstuk is in twee fases uitgezet. De 1e fase had als doel om zoveel mogelijk (regionale) partijen de mogelijkheid te geven haar conceptwoningen onder de aandacht te brengen passend bij de door Bergopwaarts en vb&t opgegeven uitgangspunten. In de 2e fase (ie komende maand van start zal gaan) zullen drie geselecteerde partijen planspecifiek haar conceptwoningen uitwerken op de bestemde locaties. Naast architectuur is vooral ook duurzaamheid in dit proces een belangrijke pijler binnen de herontwikkeling.

Door deze wijze van aanpak, wordt enerzijds optimaal geprofiteerd van de kennis en kunde van de aannemers. Anderzijds heeft een groot aantal partijen de gelegenheid gekregen zich te profileren.