Kantoorgebouw The Grid, Utrecht

Categorie: Kantoor
Opdrachtgever: Stichting Pensioenfonds APF
Locatie: Utrecht
Bouwkosten: Op te vragen
Architect: Ditt. Officemakers
Projectomschrijving

Het kantoorgebouw The Grid aan de Euclideslaan 251-253 te Utrecht wordt gerenoveerd. De renovatie betreft het aanpassen van de gevel en de kozijnen waardoor het gebouw een moderne uitstraling krijgt. Tevens wordt de gevel op de begane grond aangepast zodat er meer transparantie ontstaat. Het parkeerdek wordt volledig hersteld en gecoat. De sanitaire voorzieningen en gedeelde ruimtes worden gemoderniseerd. De verdiepingsvloeren worden teruggebracht  naar casco en verhuur gereed gemaakt. Eind september 2020 is de ontwerpfase afgerond. In oktober 2020 is de uitvoeringsfase gestart.

Factsheet
  • Totale oppervlakte: 6000 m2
  • Doorlooptijd: 12 maanden
  • 8 bouwlagen
Projectduur
  • Start planontwikkeling: april 2020
  • Start realisatiefase: oktober 2020
  • Oplevering: april 2021
Werkzaamheden vb&t

vb&t Projectmanagement heeft voor dit project vanaf de initiatieffase tot en met de nazorgfase het totale kosten- en projectmanagement verricht. Het project omvatte voor vb&t o.a. de volgende werkzaamheden:

  • Planontwikkeling met externe adviseurs
  • Kostenmanagement
  • Contractvorming Design & Build
  • Bouwcontrole gedurende realisatie
  • Nazorg